About

Over de website

www.bytedesign.nl is de professionele website van Joachim Rijsdam. Hij biedt diensten en advies aan op het gebied van de moderne web technologie. Hij heeft ervaring met website design en met het ontwikkelen van een verscheidenheid aan web applicaties, en kan u bijstaan met de ontwikkeling en het onderhoud van uw sites.

Over Joachim

Joachim studeerde informatica aan de universiteit van Leiden, met een specialisatie op het gebied van medische beeldanalyse. Ook gaf hij les aan de universiteit, op het gebied van Media Technology, een studierichting waarbij beeld en geluid samen komen met informatietechnologie. Sinds 2004 gaf hij part-time leiding aan een IT afdeling, en werkte hij deels als ontwikkelaar op de communicatieafdeling van de universiteit. Hij heeft ervaring met het toegankelijk maken van websites voor mensen met een beperking, en is gediplomeerd in advanced Google Analytics methoden. In 2010 startte hij het webontwikkelingsbedrijf ByteDESiGN op.

Technologie en kennis

Joachim houdt zich voortdurend op de hoogte van de actuele stand van zaken op het gebied van internet en applicaties. Hieronder staat een verkorte lijst van talen, frameworks en onderwerpen waar hij mee gewerkt heeft:
C, C++, Java, PHP, Code Igniter, JavaScript, jQuery, Prototype.js, MooTools, AJAX, HTML5, CSS, XML, Apache2, Lighttpd, Nginx, MySQL, MongoDB, MS SQL Server, Eclipse, Ruby on Rails, MS IIS, .net, Tridion, Flash, Shell scripting, SNMP, Spraaksynthese voor toegankelijke websites, en SEO search engine optimalisation.
Photoshop, Illustrator, Flash, InDesign, Visio, Premiere en hun FOSS varianten.
Linux, Windows, Novell, Cisco switch IOS, Firewalls, Xen en VMWare virtualisatie, video conferencing zowel in het klein (skype of voip videochat) als business-class (LifeSize, Polycom), streaming video, Asterisk voip telefonie, sms gateways, en backup van klein (rsync) tot groot (fiberchannel SAN & tape).